dilluns, 30 de novembre de 2015

Resultats i crònica del Rogaine del BerguedàSant Pere de la Portella es desperta
Dissabte passat dia 28 de novembre el Club Orientació Berguedà va organitzar el seu primer rogaine (una modalitat dins les curses d’orientació) a La Portella, al municipi de La Quar (Berguedà). En aquest primer Rogaine del Berguedà els organitzadors van proposar una cursa oficial de 6 hores, el qual era Campionat de Catalunya de Rogaines 2015, i una cursa popular de 3 hores.


El dia es va despertar amb una mica de fred però amb unes bones espectatives, i els corredors van anar arribant al centre de competició que els havien preparat amb molta cura. Quan va ser l’hora, els participants van anar entrant al parc tancat després de passar el control de material. Un cop a dins i a l’hora indicada, els corredors van poder obrir els mapes que se’ls havia entregat per preparar l’estratègia en 20 minuts. A les 9 en punt es donava el tret de sortida amb els corredors ben dispersats.Preparant l'estratègia
La complexitat del terreny i la col·locació dels punts de control feien que hi haguessin dues zones ben diferenciades: una de ràpida però amb controls de poc punts, i una de lenta però amb els controls amb la puntuació més alta. Això feia que l’estratègia dels equips fos molt important, doncs es preveia una cursa on els vencedors farien poques fites i on l’estat físic hi jugaria un paper important pel desnivell que es podia acumular.L'arribada dels Desmuntamarges
Mentre la cursa de 6 hores es desenvolupava sense problemes, es va fer la cursa popular de 3 hores. Igual que en la de 6, els corredors van entrar al parc tancat un cop feta la revisió de material, i un cop a dins, qui va voler se li va fer un curset accelerat d’iniciació a les curses d’orientació. A les 10 començava la cursa popular, després que els equips tinguessin temps de preparar-se l’estratègia. Un cop arribats tots els corredors i ben avituallats, es va fer el lliurament de premis. Els vencedors d’aquesta va ser  l’equip MONTSERRAT, format per Biel Ràfols i David Prenyanosa, en Homes; l’equip COB-XXO format per Cristina Rotxés i Eva Santacreu, en Dones; i l’equip NA FENT format per Virgínia Güell i Jordi Arumi, en la categoria Mixtes.
Una estona abans de les 3 de la tarda, hora límit per l’arribada dels equips de la cursa de 6 hores i abans que comencessin a penalitzar, van començar a arribar els primer equips. Com és natural, els equips favorits a la victòria van apurar fins l’últim segon, arribant alguns a menys d’un minut de les 6 hores. Un cop aquí va ser el moment d’analitzar i comparar les diferents estratègies amb els diferents equips, i per suposat, reposar i avituallar-se.Els cracks de casa Xavi Batriu i Pau Llorens
La festa es va acabar amb un bon dinar per a tots els participants a la Sala Polivalent de Sant Maurici de La Quar, lloc on es van donar els premis del Campionat de Catalunya. En aquest sentit, les primeres posicions van ser per l’equip PA TEAM COBS, format per Xavi Batriu i Pau Llorens, en Homes; l’equip FUBY MIXTE, format per Olga Mankó, Francesc Ferrer i Guillermo Garcia, en Mixtes; i l’equip FOUR FACTORS, format per Neus Parcerisas i Marta Muixí, en Dones. Aquest últim, però, al no estar federades per la FCOC, el premi del Campionat de Catalunya va ser per l’equip MONGES DE CLAUSURA, format per Ampa Gil i Ludmila Fuster.

Un total de 340 corredors distribuïts en 83 equips en la cursa de 6 hores i 65 equips en la popular de 3 hores van poder gaudir de la bellesa i peculiaritats del terreny de la Serra de Picancel, la Portella i Campdeparets. L’organització destaca el bon ambient que es va viure i les bones sensacions que van desprendre els corredors un cop acabada la cursa.

Des de l’organització volem agrair la participació de tothom, així com també dels nostres col·laboradors. Sense tots ells això no hagués estat possible.


FOTOS 

Reportatge Zona UFEC d'Esports3 (emès el dia 1 de desembre de 2015):Cap comentari: