divendres, 27 de març de 2015

Èxit de participació a Avià

Era dimecres al vespre i el temps no acabava d'acompanyar, però això no va ser una excusa perquè 83 orientadors s'acostessin a Avià per disputar la setena cursa d'orientació popular del poble (la primera en format nocturna).


 El centre neuràlgic es va situar a la Plaça de l'Ateneu. Aquí és on es van situar tots els participants, separats en tres files segons el circuit i amb els organitzadors col·locant el mapa sota els peus de cadascú perquè ningú el pogués mirar (i perquè no se l'emportés el vent...). Es va donar el tret de sortida quan passaven 10 minuts de les 8 del vespre, i els 83 participants van desaparèixer de la plaça en mil direccions diferents. I és que l'estratègia en la primera part de la cursa era clau per afrontar la darrera part. Tan en el C1 (circuit llarg) com en el C2 (circuit curt) hi havia una primera part de controls score (o recorregut lliure). Aquí el participant havia de fer la seva pròpia estratègia per enllaçar els controls amb el menor temps i distància possible. Un cop acabada aquesta part es seguia amb una sèrie de controls lineals fins a l'arribada, a la mateixa Plaça de l'Ateneu. Tots es controls del C3 (circuit popular) eren en format score. 

Els recorreguts van esdevenir molt ràpids donades les característiques del mapa, ja que s'alternaven zones urbanes amb zones rústiques i de bosc molt properes al poble. 
Quant a resultats, Jordi Burniol va vèncer a la categoria d'INICIACIÓ. En el C2 van imposar-se Txell Badia (del club Farra-O) en dones i Marc Canudas en homes. Pel què fa al C1, Sara Prat (COB) en dones i Lleí Viles (COB) en homes van imposar-se per davant dels altres corredors.

Podeu veure tots es resultats en el següent enllaç:


Ara només resta una cursa de la Lliga Berguedà-O d'enguany, que es celebrarà a Bagà el proper diumenge 26 d'abril, amb l'estrena d'un mapa no utilitzat mai per a cap cursa. La cursa, a més de ser de ser de caire popular, serà també escolar amb la col·laboració del Consell Esportiu del Berguedà.