dimecres, 15 de gener de 2014

Crònica del III Rogaine de Gran Canària

El passat 14 de desembre, dos socis del COB, l'Eva Guijarro i el Xavi Batriu i sota el nom de l'equip PA TEAM, van participar a la tercera edició del Rogaine de Gran Canària, a la modalitat Mixta de 6 hores. Al final, una esplèndida segona posició. Aquí teniu la crònica que ens han fet:

Al Rogaine de Rebost (2 de juny de 2013), el Lleí Viles i jo vam guanyar una invitació per anar al III Rogaine de Gran Canària. 

Al final vaig fer equip amb l’Eva i vam competir en categoria mixta a la modalitat de 6 hores. 

Vam arribar a Gran Canària un dia abans de la cursa, just després d’una setmana d’un fort temporal a tot l’arxipèlag. 

A la petita població d’Artenara van donar el tret de sortida mentre plovia a bots i barrals i feia bastant fred. Tot i així cap a la tarda es va destapar i vam poder gaudir de les vistes de la zona alta del recorregut.


En veure el mapa vem quedar força col·lapsats amb tanta informació, corbes de nivell i fites. Vem canviar la nostra estratègia durant la primera hora de cursa al comprovar sobre el terreny que les fites estaven molt separades i que hi havia moltíssim desnivell entre elles. Ens vam moure per la zona alta del mapa, agafant les fites de major puntuació. El nostre ritme va ser de menys a més, al voltant de 2 fites/hora. Crec que l’estratègia ens va sortir molt bé perquè en cas contrari el desnivell acumulat ens hauria passat factura.

Vam disfrutar molt de la cursa i el recorregut (sobretot quan va parar de ploure) i arribàvem a meta 20 minuts abans del tancament. 

La cursa estava molt ben organitzada i el terreny és molt bonic (un pèl abrupte). De corredors catalans només érem 2 equips. Hi havia molts corredors internacionals (sobretot del nord-est d’Europa) que es van endur les primeres posicions de les dues categories. 

Després de la cursa vam voltar uns dies per l’illa, gaudint del bon temps i de les platges del sud.

L’any que ve la Rogaining Gran Canària serà el Campionat d’Espanya i segurament es disputarà a la zona de Roque Nublo, que és impressionant.

Us animem a tots a participar-hi, de ben segur que no us decebrà!


Xavi i Eva

Si voleu més informació d'aquesta cursa: 


Gràcies per la crònica, Eva i Xavi, i moltes felicitats pel resultat!